wróć do strony głównej

PSE w Konstancinie

To obiekt o złożonej formie zawierającej efektowne elementy architektury, zbudowany w oparciu o nowoczesne technologie i systemy, jednocześnie wtopiony w otaczające środowisko.

Główny budynek wejściowy pod eliptyczną przeszkloną kopułą (stanowiącą charakterystyczny element obiektu) usytuowany jest na placu wyniesionym o ok. 5,00 m ponad istniejący teren.

Na terenie obiektu znajdują się zbiorniki retencyjne na wodę deszczową, ścieżki dla pieszych, a wszystko to wtopione w otaczającą zieleń. Budynki wyposażone w szereg nowoczesnych systemów instalacyjnych.  Powierzchnia użytkowa tych dwupiętrowych obiektów to ponad 23 tys. metrów kwadratowych.

Realizacja zajęła pierwsze miejsce w konkursie "Budowa Roku 2007" Polskiego Związku Inżynierów i Techników Budownictwa, w kategorii "Budynki przemysłowe i obiekty magazynowe".

Copryright 2018 Budimex    email: konkurs@budimex.pl